Tutorial: Hoe verwijder je press on nails

Tutorial: Hoe verwijder je press on nails
Press-on nagels zijn een geweldige manier om je nagels naar een hoger niveau te tillen zonder een bezoek aan de salon. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, stijlen en patronen, waardoor je eindeloos kunt experimenteren met je look. Maar net zoals je met plezier deze nagels aanbrengt, is het ook belangrijk om te weten hoe je ze correct en zonder schade kunt verwijderen. In deze blog delen we eenvoudige stappen om je press-on nagels probleemloos te verwijderen.
Benodigdheden:
 • Kom met warm water
 • Houten bokkenpootje
 • Nagelvijl/polijstblok
 • Handdoek
 • Nagelriemolie (optioneel)
Zorg ervoor dat je alle benodigdheden binnen handbereik hebt voordat je begint. Dit voorkomt dat je tijdens het proces onnodig moet zoeken naar items.
 1. Vul een kom met warm water en voeg een scheutje olijfolie en afwasmiddel toe.
 2. Week je nagels gedurende ongeveer 10-15 minuten in de kom. Dit zal helpen om de lijm die de nagels op hun plaats houdt, te verzachten.
 3. Gebruik het houten bokkenpootje om voorzichtig de plaknagels van je eigen nagels te schuiven. Doe dit met zorg om te voorkomen dat je je eigen nagels beschadigt. Als dit moeizaam gaat, week dan je nagels langer in de kom.
 4. Gebruik een nagelvijl of polijstblok om de laatste lijmresten van je nagels te verwijderen.
 5. Als je de set opnieuw wilt gebruiken, verwijder dan voorzichtig de lijmresten van de nepnagels met een vijl of polijstblok.
Pro Tips:
 • Trek nooit de plaknagels van je nagels af als ze los beginnen te zitten, om te voorkomen dat je eigen nagels beschadigd raken.
 • We raden het gebruik van nagellakremover en aceton af, aangezien deze methoden agressiever zijn voor je natuurlijke nagels. Het gebruik van nagellakremover kan ervoor zorgen dat de nepnagels niet meer herbruikbaar zijn en kan de print/kleur van de nepnagels verwijderen.
 • Was je handen na het verwijderen van de nepnagels om alle lijmresten te verwijderen. Nagellijm kan je eigen nagels en handen uitdrogen.
 • Na het verwijderen van de press-on nagels is het een goed idee om een voedende nagelriemolie aan te brengen om je nagels en nagelriemen gehydrateerd te houden.
Het verwijderen van press-on nagels kan een eenvoudig proces zijn als je de juiste stappen volgt en voorzichtig te werk gaat. Neem de tijd voor het verwijderen van je set. Het is belangrijk om geduldig te zijn en je nagels niet te beschadigen tijdens het proces. Met de juiste zorg kun je je nagels gezond en mooi houden, zelfs na het genieten van een leuke press-on nagelstijl! Plaknagels zelf zijn niet schadelijk voor je natuurlijke nagels, mits je ze op de juiste wijze verwijdert.  We raden daarom af om aceton of nagellakremover te gebruiken, aangezien dit je nagels kan uitdrogen.

Lees veer

Tutorial: Hoe plak je de nagels

Tutorial: Hoe plak je de nagels

Voordelen van press on nails

Voordelen van press on nails